Start Page Pitanja za bolesnike s hipertenzijom


Pitanja za bolesnike s hipertenzijom


Šećerna bolest je stanje kronične hiperglikemije, a obilježena je poremećenim metabolizmom ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Kao posljedica dugotrajne bolesti mogu se razviti razne komplikacije povezane s hipertenzijom (povećanim krvnim tlakom), bubrežnim bolestima, neurološkim tegobama, dislipidemijom.hipertenzija u mladih ljudi što je razlog?Inicijalna obrada bolesnika s arterijskom hipertenzijom. Kao što je već dobro poznato, svakom bolesniku s novootkrivenom i dijagnosticiranom arterijskom hipertenzijom, treba u inicijalnoj obradi, između ostalog, napraviti laboratorijsku evaluaciju parametara bubrežne funkcije, elektrolitskog statusa, KKS i lipidogram, 12-odvodni EKG, RTG srca i pluća.

Some more links:
-> pilot-projekt o hipertenziji u srpnju 2014. s popisom skupina lijekova
važnost dobrog odnosa s bolesnikom. Bolesnika je potrebno detaljno, u skladu s njegovim mogućnostima, upoznati s hipertenzijom. Objasniti sve o bolesti, mogućim posljedicama, odgovoriti na sva pitanja koja ga brinu, razjasniti nejasnoće. Potrebno je istaknuti povoljan učinak liječenja koji sprečava i smanjuje komplikacije.
-> zašto s hipertenzijom
(riocigvat) za bolesnike s plućnom hipertenzijom povezanom s idiopatskim intersticijskim pneumonijama (PH-IIP) Poštovani, Bayer Pharma AG i MSD u dogovoru s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Europskom agencijom za lijekove (EMA) žele Vas obavijestiti o sljedećem: Sažetak.
-> komplet za hipertenziju
Istraživanja su pokazala da DASH-dijeta koja obiluje mliječnim proizvodima sa sniženim udjelom masti, voćem i povrćem, može pomoći u smanjenju rizika od hipertenzije (visokog krvnog tlaka). DASH-dijeta prvenstveno predstavlja raznoliku prehranu. Osmišljena je za osobe s hipertenzijom, međutim to je prehrana adekvatna za cijelu obitelj.
-> ibs, angina 3 naprezanja, hipertenzivna bolest3, arterijska hipertenzija 3, rizik 4, povijest
Važnost redovitih kardioloških pregleda bolesnika sa arterijskom hipertenzijom kod kardiologa Svibanj 03,2019 13:51 Bachir Hoteit dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist kardiolog, zaposlen u Specijalnoj bolnici.
-> liječenje hipertenzije bubrega s biljem
Predložene su dvije ključne izmjene, u odnosu ne prethodne smjernice (JNC 7), za koje članovi panela smatraju da će pojednostaviti liječenje.Prvo, predložene su manje agresivne ciljne vrijednosti krvnog tlaka i opušteniji pragovi krvnog tlaka za početak liječenja u starijih bolesnika, te bolesnika mlađih od 60 godina s dijabetesom ili bolesti bubrega.
Pitanja za bolesnike s hipertenzijom:

Rating: 17 / 264

Overall: 307 Rates


Web hosting by Somee.com